NYITÓ OLDAL    AKTUÁLIS    TAGOKNAK    KAPCSOLAT

 

Van kút az abortusz okozta fájdalomból...

Magzatvesztők lelkigyakorlata...

 

 

Hétvégéink gyümölcseiről

A magzatvesztés, akár vetélés, akár abortusz olyan lelki fájdalmat okozó gyászreakciót vált ki az érintettekből, amiről nem szokás, nem „illik” beszélni.

Az életátgondolást is szolgáló lelkigyakorlatainkon megtapasztalhatják résztvevőink, hogy van gyógyulás és újrakezdés még ebben a szégyellni való és tabunak tekintett helyzetben is. i Az Istennel, másokkal, önmagával való megbékélést hitbeli megújulás követi. A részvételnek ezért sem feltétele a rendszeres vallásgyakorlat.

Megosztjuk néhány testvér vallomását:

·           Az abbamaradt tanulást folytatja. „Abortuszom után képtelen voltam levizsgázni a főiskolán. Feladtam. Depresszióval kezeltek, de az önmarcangolás nem múlt el. Most újra –igaz egy másik – képzésre jelentkeztem. Érdekel. Remélem, vizsga előtt nem torpanok meg.”

·           Munkát keresett és elégedett vele. „Úgy gondoltam, nem vagyok alkalmas, hogy végzettségem szerinti munkát végezzek. Asszisztensként dolgoztam. Ma már orvos vagyok, tudok segíteni másoknak.”

·           Anya elmondta felnőtt gyermekének történetét, hogy ő soha ne tegye. „Először féltem megmondani lányaimnak, hogy lehetne még testvérük. Tartottam attól, hogy lenéznek, megítélnek miatta. Kértem, soha ne tegyék, ha bajba kerülnek, segítek. Nem mondom, hogy megdicsértek érte, de kapcsolatunk őszintébb lett.”

·           Rátalált az Istenre. „40 évesen elkezdtem hittanra járni, elsőáldozó lettem.”

·           Házasságrendezés – „összebútorozás” (laza együttélés) helyett. „Megtaláltam az „igazit”, egyházi házasságot kötöttünk. Megszűnt a frusztráció, a „minden mindegy” érzés. Más, mint a csak arra napra igaz együttélés. Lehet egymásra számítani. Ez biztonságérzetet ad.”

·           Örömmel fogadott gyermek született. „Kétféle kapcsolatból két kamasz fiam van. A jelenlegi élettársammal 5 éve élünk együtt, de a várt baba nem jött. Úgy éreztem, a Sors megbüntetett, hogy nem fogadtam el fiatalon az érkezőket. A hétvége után 42 évesen megfogant kislányom. Boldogok vagyunk.”

 

Lehet, hogy eddig soha nem tudtál történeteddel szembenézni, fájdalmad magadba zártad.

Itt a kellő idő!

Szeretettel hívunk team tagjainkkal együtt gyógyító kurzusunkra s a „lelki kövekből” számodra is gyöngyök fakadnak:

                                                                     Kovácsné Treer Mária és Kovács Ferenc