NYITÓ OLDAL    AKTUÁLIS    TAGOKNAK    KAPCSOLAT

 

Az Emmánuel Közösség Krisztushívők pápai jogú, nemzetközi nyilvános társulása. Statútumát a Szentszék 2009-ben véglegesen jóváhagyta.

Kezdetei 1972-re nyúlnak vissza, amikor Franciaországban Pierre Pierre Goursat és Martine(Lafitte) Catta a karizmatikus megújulással találkozva rendszeresen összejöttek imádkozni. Hozzájuk egyre többen csatlakoztak, így mára a Közösség az öt kontinens 80 országban mintegy 11.000 tagot számlál.

 

 

 

   

 

1. Adoráció: az imaélet megújulása. A Közösség tagjai megtapasztalták, hogy az imádság, az imádás, a napi kapcsolat Istenünkkel elengedhetetlen feltétele annak, hogy valódi keresztény, tanúságtevő életet élhessünk. Fontosnak tartjuk a rendszeres egyéni imát (naponta egy óra elkötelezett tagok esetében), közösségi alkalmainkon a közös imát, a szemlélődő imádást, szentségimádást egyénileg és közösségben. Rendszeresen veszünk részt szentmisén hétköznap is.

 

   

2. Kompassió: az imádság, életünk Isten közelébe helyezése arra indít bennünket, hogy isteni Mesterünk példájára irgalmas szeretettel forduljunk szükséget szenvedő embertársaink felé, akár anyagi, akár lelki-szellemi szükségről legyen is szó. Ez az irgalmas szeretet az, ami a Közösség szolgálatainak javát létrehozta és fenntartja.

 

   

3.Evangelizáció: a megismert Igazság, életünkben megtapasztalt öröm és szabadság arra késztet bennünket, hogy tanúságot tegyünk mindarról, amit velünk tett a mi Urunk. Ez azt jelenti, hogy az Istentől elszakadt világban hirdetjük Jézus Krisztus evangéliumát életünk minden területén: családunkban, munkahelyünkön, ott, ahol szabadidőnket eltöltjük és nyilvánosan is.

 

   


Világban élő közösség vagyunk. Ez azt jelenti, hogy tagjaink többsége megmaradt eredeti foglalkozásában, és igyekszik ebben a környezetben hiteles módon megélni hitét, valamint tanúságot tenni Isten szeretetéről, Jézus Krisztus szabadításáról.

A Közösséghez a Szentlélekben megkeresztelkedett, különböző "életállapotú" hívők tartoznak: házas férfiak, nők, egyedülállók, Isten országáért szűzi életet vállalók és papok.

Hazánkba Marik József és Erzsébet révén 1992-ben került az egyre növekvő közösség, jelenleg százhar-minc fő körül van a különböző szinten elkötelezettek száma.

A Közösség lehetőleg egyes plébániákhoz kötődve működik, ezzel is hangsúlyozva, hogy egyházunkat belülről akarjuk szolgálni és megújítani. Elsősorban Budapesten vagyunk jelen, de a Kaposvári és a Székesfehérvári Egyházmegyében is megtalálhatóak vagyunk. A magyar közösséghez tartozik a Vajdasági csoport is.